No Records Found

Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

Google Map Not Loaded

Sorry, unable to load Google Maps API.

Mössebergs friluftsområde

Scheelegatan, 521 30 Falköping, Västergötland

Mössebergs är ett friluftsområde med en mindre djurpark populär bland de minsta i familjen, vildmarkslekplats och linbana, äventyrsskog, naturstig, trampbil, badsjö, promenadvägar, utsiktstorn och frisbeegolfbana samt skidanläggning. I djurpark finns bl a hjortar, getter, ponnyer, höns och påfåglar, grisar och kaniner. Ett utsiktstorn som ett 35 m högt med vacker utsikt. Två lekplatser för olika åldersgrupper, varav en handikappanpassad och på en av dessa finns en mycket uppskattad linbana och "Motoricken" som är en slags trampbil som finns att låna.

Djurpark
Mössebergs djurpark ligger vid utsiktstornet på Mösseberg. I parken finns påfåglar, höns, undulater, nymfparakiter, bergsgetter, kaniner, grisar, dovhjortar, shetlandsponnyer, nötkreatur och gäss. Djuren bör inte matas av utomstående. Fri entré.

Vildmarkslekplats
Med en fantasifull vildmarkslekplats, beachvolleybollplan, grillar och badsjö är området kring Pankasjön något utöver det vanliga! Den nya vildmarkslekplatsen har redan blivit en favorit hos många – besök den du också!

Utsiktstorn
Från utsiktstornet har man en fantastisk utsikt över Falköping och Falbygden. Tornet är 35 meter högt och har drygt 200 trappsteg. Utsiktsvåningen ligger 350 meter över havet. Fri entré.

Äventyrsskog
En äventyrsskog finns ca 250 meter norr om motionscentralen och syftet med äventyrsskogen är att utgöra en mötesplats i skogen. Här finns grillplats med sittplatser, vindskydd och kojor. Man kan barnen också bygga en egen koja.

Naturstig
En 1 200 meter lång stig utmed bäcken från naturreservatet Gröna mad. Längs stigen finns skyltar och sittplatser och stigen går bitvis på spänger.

Skidanläggningen
Mössebergsbacken är Falköpings slalombacke. Anläggningen drivs av Falköping Alpin ekonomisk förening i regi av Falköpings AIK.

Mössebergsbacken har flera nedfarter med olika svårighetsgrad. Den högsta fallhöjden är 74 meter och den längsta nedfarten är 420 meter. Samtliga nedfarter har elbelysning. Vid backen finns det ankarlift, knapplift samt en barnlift.

Nedanför backen finns parkering, servering, värmestuga och försäljning av liftkort. Från backens övre del är det ca 300 meter till Mössebergs Camping & Stugby och ca 150 meter till Motionscentralen med utgångspunkt för skidspår för längdskidåkning.

P.g.a. rådande omständigheter med Covid-19 kan öppettider eller tillgänglighet vara inaktuella. Kontrollera aktuell tillgänglighet på aktivitetens webbplats.
  • Ja
  • Ja

Relaterade länkar, hitta fler tips...

Ingen har gett Mössebergs friluftsområde en tumme upp!
eller

Ge din rekommendation genom att klicka på en tumme.

Vad tycker du?

Mössebergs friluftsområde passar för barn i åldern:

Har du varit här? Vi vill gärna veta vad du tyckte

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Helhetsintryck:
Välj ett betyg
Barnvänlighet:
Välj ett betyg
Prisvärde:
Välj ett betyg
Släpp bildfiler här eller
Tillåtna filtyper: .jpg, .jpe, .jpeg, .gif, .png, .bmp, .ico
(You can upload 10 files)
Dra & släpp dina bilder för att ändra ordningsföljden

No Records Found

Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

Google Map Not Loaded

Sorry, unable to load Google Maps API.

Ändra / lägg till uppgifter?

Är det här ditt företag, eller är du arrangör av den här aktiviteten? Du kan själv ändra uppgifterna genom att begära behörighet för det. Du måste skapa ett konto och vara inloggad för att ta över aktiviteten.

Publicera dina aktiviteter eller evenemang kostnadsfritt på BarnSajten.

Läs mer här...

Registrera din aktivitet

Det är kostnadsfritt att registrera plats eller aktivitet.
Registrera nu

Bäst när du är medlem

Logga in eller skapa ett nytt konto (det är gratis) för att spara favoriter, deltaga i diskussioner och tävlingar och mycket annat.
Logga in

Bli medlem

BarnSajten.se | 2003 - 2020
eller

Logga in med dina uppgifter

eller    

Forgot your details?

eller

Create Account