Loading...

Lycksele Djurpark

Brännbergsvägen 10A, 921 36 Lycksele, Lappland

Lycksele djurpark är Sveriges nordligaste djurpark och som specialiserat sig på den nordiska faunan. Här hittar du det mesta och det bästa ur vårt inhemska djurliv – året runt. I barnens djurpark får barnen möjlighet att verkligen komma i närkontakt med husdjuren. De kan gå in till djuren, klappa en gris eller hålla i en get eller rida på hästar. Naturligtvis byggt för handikappad så att de också kan komma in i djurhagarna.

Ni hittar också en massa andra aktiviteter som t ex springa i kapp med ett "djur" (springbana), hoppa lika långt som ett djur, klättra i spindelnätet eller krypa i kaninkullen.

I barnen djurpark finns följande djur: Får, getter, kaniner, kalvar, höns, grisar, marsvin, iller och hästar.

Lyckoland
För barnen är hela parken ett stort äventyr, men kanske är det ändå Lyckolandet som de minns mest. Här finns karuseller, vattenlek med flottar och linbana, elbilar, motorstudsbåtar, elbåtar , minibåt och nauticjet m m.

Hägnen på området har utformats för att så långt det är möjligt efterlikna djurens naturliga miljö. Här hittar du mängder av spännande djur som t.ex. varg, myskoxe, björn, visent, järv, vildsvin och lodjur. Naturligtvis hittar du också de mer vanliga djuren som älg, rådjur, ren och hjort.

Djurpark blir julpark
Vintertid byter djurparken skepnad och förvandlas till Julparken. Då kan barnen roa sig med tomtebio och naturligtvis också med att träffa tomten i hans egen stuga. Ett gott tips är att ta med önskelistan för han tar emot den personligen. Glöm bara inte att vara ett snällt barn hela året först! Utnyttja gärna möjligheten att i en ljusklädd park promenera runt och titta på djuren i vinterskrud samt att besöka Café Björnberget för att dricka lite glögg eller fika något annat gott.

Om vi får tillräckligt med snö så kan du även åka släde efter en häst (gäller lördag och söndag)

Har du varit på Lycksele Djurpark?
Lämna gärna en kommentar om vad du tyckte här.

Skulle du rekommendera Lycksele Djurpark?
eller

Ge din rekommendation genom att klicka på en tumme.


Vad tycker du?

Lycksele Djurpark passar för barn i åldern:

Skriv ett omdöme

Välj ett betyg
Helhetsintryck
Släpp bildfiler här

ELLER

Tillåtna filtyper: .jpg, .jpe, .jpeg, .gif, .png, .bmp, .ico
(Du kan ladda upp 10 filer)
Dra & släpp dina bilder för att ändra ordningsföljden
Loading...

Ändra / lägg till uppgifter?

Är det här ditt företag, eller är du arrangör av den här aktiviteten? Du kan själv ändra uppgifterna genom att begära behörighet för det. Du måste skapa ett konto och vara inloggad för att ta över aktiviteten.

Publicera dina aktiviteter eller evenemang kostnadsfritt på BarnSajten.

Läs mer här...

Registrera din aktivitet

Det är kostnadsfritt att registrera plats eller aktivitet.
Registrera nu

Bäst när du är medlem

Logga in eller skapa ett nytt konto (det är gratis) för att spara favoriter, deltaga i diskussioner och tävlingar och mycket annat.
Logga in

Bli medlem

© Kika & Fika | BarnSajten | 2003 - 2021 | Alla rättigheter förbehållna
eller

Logga in med dina uppgifter

eller    

Forgot your details?

eller

Create Account