Loading...

Lennakatten

Stationsgatan 11, 753 40 Uppsala, Uppland

Lennakatten är en trevlig och barnvänlig smalspårsjärnväg som under 33 kilometer tar er igenom Uppland och en resa i tiden! En avstressande resa ut till naturen, badplatser, cykelvägar och sköna picknickar. Man åker genom Fjärrnora, Mairelund, Bärby, Almunge och Faringe.

Tidtabell och avgångar, se Lennakattens hemsida. Det är museiföreningen Stockholm-Roslagens Järnvägar som kör ångtågen mellan Uppsala Östra och Faringe i Uppland.

Resmål
Uppsala Östra ligger i Bergsbrunnaparken, vid korsningen Strandbodgatan/Bergsbrunnagatan, 600 meter från Uppsala Central, följ Stationsgatan. Kommer ni med bil så kan Centrumgaraget vid Uppsala Central vara ett bra ställe att parkera på, gatuparkeringen är begränsad runt vår station.

I stationshuset vid den nybyggda bangården köper du dina biljetter. Köp ett vykort så får du Lennakattens egen poststämpel på det.

Fjällnora
Sommarparadiset för stor som liten. I Fjällnora finns badstränder, båtuthyrning, fiskemöjligheter och en äventyrsbana. Man kan hälsa på de tama djuren, vandra på de olika stigarna eller dricka kaffe på serveringen. Räkna med att en utflykt till Fjällnora tar minst tre timmar tur och retur från Uppsala. Du når Fjällnora med veteranbussen som ansluter till tågen.

Marielund
Här möts tågen och missa inte när ångloket tar vatten ur "vattenhästen".

I Marielund finns mycket att se och göra. Jernvägscaféet står för hembakat kaffebröd, smörgåsar, kaffe, te, saft, läsk och glass, prova gärna den hemgjorda honungsglassen.

Souvernier, böcker, filmer och vykort kan köpas här. Glöm inte att be att få Lennakattens egen poststämpel på dina vykort!

Efter kaffet eller saften kanske ni har en stund över. Be att få låna något av de utespel som finns. Är du inte leksugen kanske ett besök i det gamla godsmagasinet är något.

Bärby
Första stationen efter Uppsala i riktning mot Faringe är Bärby. Stationen ligger idylliskt på landet och är den enda på järnvägen som har en så kallad semafor. Kyrkbussen avgår härifrån på söndagarna, se tidtabellen. I Bärby finns också finns cykelvägar, bland annat en till Uppsala. Bärby är en lämplig mellanstation för dig som inte reser så långt och som kan hämtas/lämnas med bil.

Almunge
Vid stationen i Almunge kan du parkera bilen, eller kliva av bussen, om du kommer från Norrtälje eller Stockholm och ta tåget in till Uppsala. I Almunge finns bland annat ett hantverkscafé och värdshus.

Faringe
Här ligger Thun´s. Varuhuset har öppet alla dagar utom söndagar. Åk på en shoppingrunda med "Thun´s-expressen", se tidtabellen. I anslutning till Thun´s finns Café Go´biten som erbjuder Lennakattens resenärer en specialmeny, ångloksmacka med kaffe eller läsk för 45 kronor.

I Faringe finns föreningens alla fordon. Har du tur hittar du någon som kan visa dig lokstallet. Där pågår bland annat renovering av ångloket NÖJ 16 och mycket mer. Här finns en mysig stationsträdgård, där du kan ha en trevlig picknick.

Har du varit på Lennakatten?
Lämna gärna en kommentar om vad du tyckte här.
Skulle du rekommendera Lennakatten?
eller

Ge din rekommendation genom att klicka på en tumme.

  JanFebMarAprMajJunJulAugSepOktNovDec

  Den här aktiviteten är endast tillgänglig delar av året


  P.g.a. rådande omständigheter med Covid-19 kan öppettider eller tillgänglighet vara inaktuella. Kontrollera aktuell tillgänglighet på aktivitetens webbplats.
  Vad tycker du?

  Lennakatten passar för barn i åldern:

  Skriv ett omdöme

  Välj ett betyg
  Helhetsintryck
  Välj ett betyg
  Barnvänlighet
  Välj ett betyg
  Prisvärde
  Släpp bildfiler här

  ELLER

  Tillåtna filtyper: .jpg, .jpe, .jpeg, .gif, .png, .bmp, .ico
  (Du kan ladda upp 10 filer)
  Dra & släpp dina bilder för att ändra ordningsföljden

  Relaterade länkar, hitta fler tips...

  Loading...

  Ändra / lägg till uppgifter?

  Är det här ditt företag, eller är du arrangör av den här aktiviteten? Du kan själv ändra uppgifterna genom att begära behörighet för det. Du måste skapa ett konto och vara inloggad för att ta över aktiviteten.

  Publicera dina aktiviteter eller evenemang kostnadsfritt på BarnSajten.

  Läs mer här...

  Registrera din aktivitet

  Det är kostnadsfritt att registrera plats eller aktivitet.
  Registrera nu

  Bäst när du är medlem

  Logga in eller skapa ett nytt konto (det är gratis) för att spara favoriter, deltaga i diskussioner och tävlingar och mycket annat.
  Logga in

  Bli medlem

  © Kika & Fika | BarnSajten | 2003 - 2021 | Alla rättigheter förbehållna
  eller

  Logga in med dina uppgifter

  eller    

  Forgot your details?

  eller

  Create Account