No Records Found

Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

Google Map Not Loaded

Sorry, unable to load Google Maps API.

  • image-0

    museum

Åbergs Museum

Kalmarvägen 10, 746 36 Bålsta, Uppland

Lasse Åbergs museum är ett museum för hela familjen. En gammal 1800-tals ladugård har genomgått en stilig renovering och är världens enda konst- serie- och leksaksmuseum med egen djungel. Här finns en fantastisk samling serieinspirerad konst, antika Disneysamling och Trazankoja i tre våningar med rutschbanan, hängbro och Hemliga Arnes labb. Utanför muséet finns en stor lekplats för alla barn och två snälla kossor som aldrig gör en fluga förnär.

Konstsamlingen
Lasse Åberg, som är ett stort fan av "popkonst", har under åren samlat ihop en magnifik samling av serieinspirerad konst. På väggarna kan du se grafik och original av konstnärer som Pablo Picasso, Keith Haring, Roy Lichtenstein och Andy Warhol men även verk av mindre kända konstnärer som arbetar utifrån inspiration från seriens värld. Ett fåtal av Lasses egna verk, grafik och objekt hittar du också i konsthallen.

Serieoriginalen
Ett stort antal serietecknare av värlsklass finns representerade på muséet, kanske de främsta genom tiderna. Bland dessa kan nämnas Burne Hogart (Tarzan), Hal Foster (Prins Valiant) och Carl Barks (Kalle Anka). Här hittar du seriehistoria på hög nivå.

Leksakssamlingen
Vi har en av världens främsta samlingar av Disney-föremål. Här hittar du hundratals leksaker, klockor, böcker, sparbössor, porslinsföremål, spel..... Föremålen kommer från 1928 - 1940. En av samlingens verkliga rariteter är en originalteckning på Musse från filmen ”Steamboat Willie”, världens första animerade ljudfilm som kom 1928.

Trazankojan
Visst ser de ut att ha det roligt i sin koja, Trazan och Banarne? I vår koja kan du också klättra, åka rutschbanan, gömma dig i hyddorna och upptäcka Hemliga Arnes labb. Kojan är en kul lekplats full av vilda djur och Trazan-grejer. Du kan sitta ner och rita eller skutta och latja eller bara ligga och kolla in Trazanfilmer som rullar i myshörnan.
Källa: http://www.abergsmuseum.se/sv.html

P.g.a. rådande omständigheter med Covid-19 kan öppettiderna vara inaktuella. Kontrollera aktuella öppettider på aktivitetens webbplats.
  • Ja
  • Ja

Ingen har gett Åbergs Museum en tumme upp!
eller

Ge din rekommendation genom att klicka på en tumme.

Relaterade länkar, hitta fler tips...

Ändra / lägg till uppgifter?

Är det här ditt företag, eller är du arrangör av den här aktiviteten? Du kan själv ändra uppgifterna genom att begära behörighet för det. Du måste skapa ett konto och vara inloggad för att ta över aktiviteten.

Publicera dina aktiviteter eller evenemang kostnadsfritt på BarnSajten.

Läs mer här...
Vad tycker du?

Åbergs Museum passar för barn i åldern:

Har du varit här? Vi vill gärna veta vad du tyckte

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Helhetsintryck:
Välj ett betyg
Barnvänlighet:
Välj ett betyg
Prisvärde:
Välj ett betyg
Släpp bildfiler här eller
Tillåtna filtyper: .jpg, .jpe, .jpeg, .gif, .png, .bmp, .ico
(You can upload 10 files)
Dra & släpp dina bilder för att ändra ordningsföljden

Bilder
Barnkalas

BarnSajten.se | 2003 - 2020
eller

Logga in med dina uppgifter

eller    

Forgot your details?

eller

Create Account