No Records Found

Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

Google Map Not Loaded

Sorry, unable to load Google Maps API.

 • Tekniska museet

  Tekniska museetTekniska museet

 • Tekniska museet

  Tekniska museetTekniska museet

 • Tekniska museet

  Tekniska museetTekniska museet

Tekniska museet

Museivägen 7, 115 27 Stockholm, Uppland

Välkommen till Tekniska museet, platsen där du utforskar och experimenterar dig till nya smarta idéer. Idéer är svaret på alla frågor och lösningen på alla problem.

MegaMind
Utforskar och experimentera dig fram till nya smarta idéer. Idéer är svaret på alla frågor och lösningen på alla problem. Men hur får du en bra idé, och hur kan den bli till något verkligt som fler kan använda? I MegaMind utforskar du hur det funkar och hur du kan träna din hjärna att bli ännu påhittigare. Måla med ögonen, styr med tankekraft och forma i luften – här kan du göra saker du inte trodde var möjligt!
Du kan även testa din reaktionsförmåga och prova sporter som slalom, dans och rodd.

Teknoleket
Här kan de allra yngsta barnen leka och lära om mekanik, ljud, ljus och tid. Med spännande Kulbanor och färgglada kugghjul som barnen sätter samman och får att fungera, växer nyfikenheten för teknik och mekanik.
I Teknoleket finns också trampflygplan och klängflygplan för de minsta och de lite äldre utforskar gärna flygsimulatorn, där de kan uppleva Stockholm från ovan.

Modelljärnvägen
Se tågen köra i Uno Miltons unika modelljärnväg med 50 meter räls och ett naturtroget landskap. Uno Miltons modelljärnväg finns utställd på Tekniska museet sedan början av 1960-talet. Arbetet med den påbörjades 1948 och det tog 3 500 arbetstimmar under sju år att bygga den. Alla detaljer är gjorda för hand sånär som på lokens motorer som är färdigbyggda.

Visning i Gruvan
I vår gruvutställning får du se hur livet i en vanlig järngruva såg ut förr i tiden och uppleva den spännande miljön. Dessutom har Gruvan utökats med en helt ny del med moderna gruvmiljöer. Starta äventyret med gruvbussen, som tar dig ned i underjorden. Framme i den moderna gruvans kontrollrum kan du ta plats i borrsimulatorn – en styrhytt där du själv får styra den enorma borren in i bergväggen för att göra hål för sprängmedel och lasta malm.

Spelet om energin
Utställningen är uppbyggd som ett spel där du gör olika val och ser ditt samhälle växa fram. Du testar och ser hur vind-, vatten,- och vågkraft fungerar och din uppgift är att göra av med så många koldioxidbollar som möjligt!

Christopher Polhem - tillbaka till framtiden
En utställning där du utforskar världen i Christopher Polhems anda, intressant för både stora & små. Uppfinnarverkstad för barn.OBS! Reservation för ändringar. Se webbsidan för aktuell information.

P.g.a. rådande omständigheter med Covid-19 kan öppettiderna vara inaktuella. Kontrollera aktuella öppettider på aktivitetens webbplats.
 • Ja
 • Ja

Ingen har gett Tekniska museet en tumme upp!
eller

Ge din rekommendation genom att klicka på en tumme.

Relaterade länkar, hitta fler tips...

Ändra / lägg till uppgifter?

Är det här ditt företag, eller är du arrangör av den här aktiviteten? Du kan själv ändra uppgifterna genom att begära behörighet för det. Du måste skapa ett konto och vara inloggad för att ta över aktiviteten.

Publicera dina aktiviteter eller evenemang kostnadsfritt på BarnSajten.

Läs mer här...
Vad tycker du?

Tekniska museet passar för barn i åldern:

Har du varit här? Vi vill gärna veta vad du tyckte

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Helhetsintryck:
Välj ett betyg
Barnvänlighet:
Välj ett betyg
Prisvärde:
Välj ett betyg
Släpp bildfiler här eller
Tillåtna filtyper: .jpg, .jpe, .jpeg, .gif, .png, .bmp, .ico
(You can upload 10 files)
Dra & släpp dina bilder för att ändra ordningsföljden

Bilder
Hitta hit
Barnkalas

BarnSajten.se | 2003 - 2020
eller

Logga in med dina uppgifter

eller    

Forgot your details?

eller

Create Account