Loading...

Stockholms Konserthus

Hötorget, Stockholm, Stockholm

Är barnen nyfiken på klassisk musik, prova instrument, träffa riktiga musiker. Då besöker man Stockholms Konserthus med sin egen lilla Piccolaklubben, som barnen kan bli medlem i.

Att höra Kungliga Filharmonikerna för första gången i Konserthuset när man är liten kan också bli en omtumlande upplevelse. Så många ljud! Så starka och häftiga och vackra instrument! Det spritter i hela kroppen och man vill gärna resa sig upp och göra som dirigenten — vifta och leva med i musiken. Och sjunga! Wow!

Öppna dörren till den klassiska musiken för barnen med Familjens Lördag. Ge barnen i din närhet härliga musikaliska upplevelser med småläskig spökspaning, busigt lekfull julkonsert, alfabetskul med Maja och sjungande melodifest.

Kryp in i Konserthusets minsta vrå, följ Orfeus och Euridike, leta efter delfinerna som hoppar runt i marmorn och hitta märkliga instrument på väggar, dörrar och mattor. Och vad är det som händer i taket i Grünewaldsalen egentligen?

Se kalendarium för mer information.

Piccolaklubben
Kungliga Filharmonikernas barnsligaste vänförening! Piccolaklubben startades säsongen 2003/04 och fick genast många medlemmar. Längtan efter en klubb om klassisk musik som riktade sig till barn mellan sex och tio år var så stor att man under loppet av det första året nådde upp över tusen medlemmar. Numera är medlemsantalet uppe i drygt femtonhundra barn.

Piccolamedlemmarna får varje år inbjudan till minst två kostnadsfria piccolaträffar. Piccolaträffarna kan vara att barnen får prova instrument, får komma in på podiet och träffa musiker, får gå en barnvisning i Konserthuset, se och höra orgeln på nära håll och träffa filharmoniker.
Klubben är gratis!

Har du varit på Stockholms Konserthus?
Lämna gärna en kommentar om vad du tyckte här.
Skulle du rekommendera Stockholms Konserthus?
eller

Ge din rekommendation genom att klicka på en tumme.


  P.g.a. rådande omständigheter med Covid-19 kan öppettider eller tillgänglighet vara inaktuella. Kontrollera aktuell tillgänglighet på aktivitetens webbplats.
  Vad tycker du?

  Stockholms Konserthus passar för barn i åldern:

  Skriv ett omdöme

  Välj ett betyg
  Helhetsintryck
  Välj ett betyg
  Barnvänlighet
  Välj ett betyg
  Prisvärde
  Släpp bildfiler här

  ELLER

  Tillåtna filtyper: .jpg, .jpe, .jpeg, .gif, .png, .bmp, .ico
  (Du kan ladda upp 10 filer)
  Dra & släpp dina bilder för att ändra ordningsföljden

  Relaterade länkar, hitta fler tips...

  Loading...

  Fika i närheten?

  Gamla Orangeriet

  4.02 km

  Konditori Lyran

  7.98 km

  Ändra / lägg till uppgifter?

  Är det här ditt företag, eller är du arrangör av den här aktiviteten? Du kan själv ändra uppgifterna genom att begära behörighet för det. Du måste skapa ett konto och vara inloggad för att ta över aktiviteten.

  Publicera dina aktiviteter eller evenemang kostnadsfritt på BarnSajten.

  Läs mer här...

  Registrera din aktivitet

  Det är kostnadsfritt att registrera plats eller aktivitet.
  Registrera nu

  Bäst när du är medlem

  Logga in eller skapa ett nytt konto (det är gratis) för att spara favoriter, deltaga i diskussioner och tävlingar och mycket annat.
  Logga in

  Bli medlem

  © Kika & Fika | BarnSajten | 2003 - 2021 | Alla rättigheter förbehållna
  eller

  Logga in med dina uppgifter

  eller    

  Forgot your details?

  eller

  Create Account