Loading...

Kulturhuset, Rum för barn

Sergels torg, 103 27 Stockholm, Stockholm

Kulturhuset, Rum för Barn, finns på fjärde våningen i det stora Kulturhuset vid Sergels torg. Här finns ett stort spännande bibliotek fullt av böcker och en bildverkstad där barnen kan måla och bygga i olika material. Man kan alltid läsa och låna böcker, måla, bygga, lyssna på en saga eller sjunga en sång.

Biblioteket
Rum för Barn är ett bibliotek för barn 0–9 och deras vuxna. Här kan du läsa och låna böcker, spela spel och pussla. Varje dag har vi sago- eller sångstunder, ibland också spännande uppdrag.

Bildverkstan
Bildverkstan erbjuder kreativt bildarbete där barn får experimentera med färg och form under handledning av våra konstnärer. Verkstan är en rofylld och stilla plats, fylld av musik, öppen för alla.

Att arbeta i bildverkstan kostar 30 kr/person i materialkostnad. Sista insläpp sker klockan 16.00. (Bildverkstan stänger en halvtimme före biblioteket i Rum för Barn)

Besöksinfo
Barnvagnsparkering
Vi har ingen barnvagnsparkering på våning 4. Din barnvagn kan du parkera innanför Kulturhusets huvudentré på våning Plattan. Ta med egen låsvajer eller så kan du köpa en i infodisken.

Vårt trafikljus
Rum för Barn har ett högt besökstryck. Av säkerhetsskäl måste vi ibland stoppa nya besökare och köbildning kan uppstå. Det är sällan kul att stå i en kö och vänta, särskilt inte för små barn. För att underlätta har vi satt upp ett trafikljus i fönstret till Rum för Barn. Ljuset är synligt nere från Sergels torg och informerar om hur läget är uppe hos oss just nu.

Rött = Fullt och lång kö
Gult = Mycket folk och viss köbildning
Grönt =Ingen väntetid!

När det är fullt på Rum för Barn

På fredagseftermiddagar, helger och lov har vi ofta mycket besökare. Då kan det vara bra att komma redan när vi öppnar, då är ni säkra på att komma in.När det blir fullt på Rum för Barn så kan ni, om ni vill vänta, ta en kölapp vid ingången.

Vi har valt att bygga ut Rum för Barn i trapphuset (Mellanrum 4) och fylla det med hinderbanor och utställning. Medan ni väntar kan ni prova vår hinderbana, undersöka utställningen längs väggen eller läsa en bok. Det är också det perfekta stället om ni har mycket spring i benen. Då kan ni varva mellan att läsa och måla inne i biblioteket och bildverkstan med att klättra, hoppa och klänga ute i MellanRum 4.

Källa: http://kulturhuset.stockholm.se/Bibliotek/Rum-for-Barn/Om-Rum-for-barn/

Har du varit på Kulturhuset, Rum för barn?
Lämna gärna en kommentar om vad du tyckte här.

Skulle du rekommendera Kulturhuset, Rum för barn?
eller

Ge din rekommendation genom att klicka på en tumme.


  Vad tycker du?

  Kulturhuset, Rum för barn passar för barn i åldern:

  Skriv ett omdöme

  Välj ett betyg
  Helhetsintryck
  Släpp bildfiler här

  ELLER

  Tillåtna filtyper: .jpg, .jpe, .jpeg, .gif, .png, .bmp, .ico
  (Du kan ladda upp 10 filer)
  Dra & släpp dina bilder för att ändra ordningsföljden
  Loading...

  Fika i närheten?

  Gamla Orangeriet

  4.08 km

  Wintervikens Café

  4.74 km

  Konditori Lyran

  7.99 km

  Ändra / lägg till uppgifter?

  Är det här ditt företag, eller är du arrangör av den här aktiviteten? Du kan själv ändra uppgifterna genom att begära behörighet för det. Du måste skapa ett konto och vara inloggad för att ta över aktiviteten.

  Publicera dina aktiviteter eller evenemang kostnadsfritt på BarnSajten.

  Läs mer här...

  Registrera din aktivitet

  Det är kostnadsfritt att registrera plats eller aktivitet.
  Registrera nu

  Bäst när du är medlem

  Logga in eller skapa ett nytt konto (det är gratis) för att spara favoriter, deltaga i diskussioner och tävlingar och mycket annat.
  Logga in

  Bli medlem

  © Kika & Fika | BarnSajten | 2003 - 2021 | Alla rättigheter förbehållna
  eller

  Logga in med dina uppgifter

  eller    

  Forgot your details?

  eller

  Create Account