No Records Found

Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

Google Map Not Loaded

Sorry, unable to load Google Maps API.

Ingegerdfestival i Sigtuna

Stora gatan 55, 19330 Sigtuna, Stockholm

I samband med att Sigtuna museers prinsessutställning invigs, arrangeras den årliga Ingegerdfestivalen, Sigtuna Ingegerd Festival 2013. Upplev en heldag om Ingegerd med intressanta seminarier på Gröna Ladan, sagoläsning, barnaktiviteter, gudstjänst och guidade turer i Sigtuna stad på svenska och ryska. Ingegerd verkade i början av 1000-talet och blev storfurstinna i Kiev, sedermera ryskortodoxt he

Svenska Ingegerd Olofsdotter kom att bli en mäktig kvinna i rysk historia genom sitt äktenskap med fursten Jaroslav. Som storfurstinna i Kiev stod Ingegerd i spetsen då det forna ryska riket upplevde sin första storhetstid, manifesterat med bygget av den magnifika Sofiakatedralen. Ingegerd var både rådgivare och fredsmäklare i det forna Kiev-Ryssland. Vid ett tillfälle när två arméer stod mitt emot varandra beredda till strid, ska Ingegerd ha gått emellan och mäklat fred.

Ingegerd i Sigtuna
Kungliga familjer och hov levde vid denna tid ett kringflackande liv. Olofs släkt kom från Västergötland, men det var i Sigtuna som han år 995 lät prägla de första svenska mynten. Man kan med säkerhet anta att Ingegerd tillbringade en stor del av sin uppväxt i Sigtuna.
Ingegerd växte upp i en tid när kristendomen precis introducerats i Sverige. Hennes farfar Erik Segersäll grundade Sigtuna på 970-talet som en kristen stad och ett maktpolitiskt centrum, och Sigtuna kom att bli en internationellt erkänd plats som omnämndes i sagor och berättelser. Här pågick handel mellan köpmän från hela Norden, Friesland (nuvarande Holland), östromerska (bysantinska) riket och nuvarande Ryssland, Ukraina och Polen.

Som andlig gestalt lever Ingegerd fortfarande inte bara i Ryssland, utan också i Sverige. Inom denna svenska ortodoxi betecknas Ingegerd som Sveriges skyddshelgon.

P.g.a. rådande omständigheter med Covid-19 kan öppettiderna vara inaktuella. Kontrollera aktuella öppettider på aktivitetens webbplats.

Ingen har gett Ingegerdfestival i Sigtuna en tumme upp!
eller

Ge din rekommendation genom att klicka på en tumme.

Relaterade länkar, hitta fler tips...

Ändra / lägg till uppgifter?

Är det här ditt företag, eller är du arrangör av den här aktiviteten? Du kan själv ändra uppgifterna genom att begära behörighet för det. Du måste skapa ett konto och vara inloggad för att ta över aktiviteten.

Publicera dina aktiviteter eller evenemang kostnadsfritt på BarnSajten.

Läs mer här...
Vad tycker du?

Ingegerdfestival i Sigtuna passar för barn i åldern:

Har du varit här? Vi vill gärna veta vad du tyckte

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Helhetsintryck:
Välj ett betyg
Barnvänlighet:
Välj ett betyg
Prisvärde:
Välj ett betyg
Släpp bildfiler här eller
Tillåtna filtyper: .jpg, .jpe, .jpeg, .gif, .png, .bmp, .ico
(You can upload 10 files)
Dra & släpp dina bilder för att ändra ordningsföljden

BarnSajten.se | 2003 - 2020
eller

Logga in med dina uppgifter

eller    

Forgot your details?

eller

Create Account