Loading...

Barnens Torup

Torups friluftsgård, 230 40 Svedala, Skåne

Barnens Torup för vetgiriga barn och vuxna finns det mycket att utforska i Torups rekreationsområde. Ett utflyktsmål för hela familjen för att uppleva roliga saker i naturen. Här finns exempelvis naturstigen, naturorientering, sagostig, mattestig, skogslekplats och Statarmuseet.

Hitta Vilsestigen
På Hitta Vilse-stigen får man lära sig vad man ska göra om någon kommer bort. Barnen får lära sig Vilses tre regler: stanna på en plats, se till att synas och höras och håll dig varm.

Mattestigen
Matematik från saga till verklighet och tvärtom!
- Upplev geometrins olika dimensioner
- Kompass och matematik i förening
- Upptäck symmetri hos växter och djur
- Upplev det positiva med att förena nytta och nöje i skogen - matematikinlärning och naturupplevelser

Ordstigen
Ordstigen är en nyanlagd temastig där vi förankrar ord med verkliga upplevelser runt Torup slottspark. Ordstigen består av ett antal skyltar med olika ord. Orden är kopplade till syn- och sinnesintryck i skyltens närhet.

Sagostigen
Sagostigen är en temastig som passar de mindre barnen. Vi får i sagoform följa med trollet Flisan in i hennes värld. Flisan älskar Bokskogen och på åtta olika platser längs stigen får vi lära känna hennes familj och vänner, tomten Tom och Hanne hackspett. Följ med Flisan in i hennes älskade bokskog! Stigen är 600 meter lång och finns i skogsområdet intill Dansbanestigen. De åtta platserna är markerade med en liten stolpe och ett nummer.

Naturskolan
Lär dig om skogen i skogen! Låna karta, kompass, lupp och ett texthäfte på Torups friluftsgård. Häfte finns att hämta på http://malmo.se/Kultur--fritid/Idrott--fritid/Natur--friluftsliv/Natur--och-rekreationsomraden/Torups-rekreationsomrade/Byggnader--platser/Torups-friluftsgard.html

Skogslekplatsen
Den stora spännande Skogslekplatsen smälter in i omgivningen och är ett riktigt äventyr för både stora och små barn. Det finns lianer, balansstockar och balansstegar, arm- och repgång. Försök ta dig runt utan att nudda mark!

Skolmuseet och barnen
Lärarinnan skulle ständigt hålla ett öga på barnen när det gällde lydnad, sedlighet och ordning både under lästid som lektid.
Om tillsägelse eller varning ej hjälpte skulle aga användas.

Statarmuseet
Att finnas på plats där historien en gång verkligen ägt rum är en hisnande känsla för var och en med fantasi. Här finns rekonstruerade bostads-, trädgårds-, odlings- och uthusmiljöer, utedass, grisar, höns och kaniner. Statarmuseet använder miljöerna inne och ute som historisk verkstad.

Källa: Malmö Stad

Har du varit på Barnens Torup?
Lämna gärna en kommentar om vad du tyckte här.
Skulle du rekommendera Barnens Torup?
eller

Ge din rekommendation genom att klicka på en tumme.


  P.g.a. rådande omständigheter med Covid-19 kan öppettider eller tillgänglighet vara inaktuella. Kontrollera aktuell tillgänglighet på aktivitetens webbplats.
  Vad tycker du?

  Barnens Torup passar för barn i åldern:

  1 omdöme ”Barnens Torup”

  Overall rating
  Barnvänlighet
  Prisvärde
  • Josefin
   Barnvänlighet
   Prisvärde

   Barnens Torup är jättebra för barn. Man kan gå vilsestigen och lära sig vad man ska göra om man kommer bort i skogen. Sedan kan man leka på lekplatsen. Där finns en rolig hinderbana. Precis intill lekplatsen kan man sitta och fika på medhavd fika! Bokskogen är en av mina favoritställen!

  Skriv ett omdöme

  Välj ett betyg
  Helhetsintryck
  Välj ett betyg
  Barnvänlighet
  Välj ett betyg
  Prisvärde
  Släpp bildfiler här

  ELLER

  Tillåtna filtyper: .jpg, .jpe, .jpeg, .gif, .png, .bmp, .ico
  (Du kan ladda upp 10 filer)
  Dra & släpp dina bilder för att ändra ordningsföljden

  Relaterade länkar, hitta fler tips...

  Loading...

  Ändra / lägg till uppgifter?

  Är det här ditt företag, eller är du arrangör av den här aktiviteten? Du kan själv ändra uppgifterna genom att begära behörighet för det. Du måste skapa ett konto och vara inloggad för att ta över aktiviteten.

  Publicera dina aktiviteter eller evenemang kostnadsfritt på BarnSajten.

  Läs mer här...

  Registrera din aktivitet

  Det är kostnadsfritt att registrera plats eller aktivitet.
  Registrera nu

  Bäst när du är medlem

  Logga in eller skapa ett nytt konto (det är gratis) för att spara favoriter, deltaga i diskussioner och tävlingar och mycket annat.
  Logga in

  Bli medlem

  © Kika & Fika | BarnSajten | 2003 - 2021 | Alla rättigheter förbehållna
  eller

  Logga in med dina uppgifter

  eller    

  Forgot your details?

  eller

  Create Account