Loading...

Lekoseum

Briogatan 2, 283 31 Osby, Skåne

Lekoseum är ett leksaksmuseum där barnen får lov att leka med Brio leksakerna, med modelljärnväg, Barbierum och leksaksverkstad. Barn vill oftast inte bara gå runt och titta på föremålen – de vill gärna få utlopp för sin leklust och här finns det allt från lekhus och tågbana till möjligheter att spela både traditionella sällskapsspel och datorspel.

Vill man inte leka själv, så kan man istället gå på upptäcktsfärd genom lekens värld och BRIO:s företagshistoria. Se leksaker som är över 100 år gamla, titta på dockhus genom tiderna och upplev alla BRIO:s klassiska träleksaker.

Här kan du leka med våra omfattande BRIO-tågsystem och bygga nästan vad du vill med BRIO Builder och mycket mer. På museet kan du även utforska våra satsningar på inlärning och utveckling hos barn och se hur BRIO grundades.

Då BRIO varit återförsäljare av märket Märklin i Sverige sedan 1938, finns även en samling modelljärnvägar på museet. Tag plats i vår SJ-vagn och prova på att själv köra ett elektriskt modelltåg.

Eller besök Barbierummet. BRIO lanserade Barbie (som uppfanns av amerikanska företaget Mattel) på den skandinaviska marknaden. På Lekoseum kan du se Barbie i hennes olika tidsepoker. Vi har dessutom en världsunik samling från början av 1960-talet.

Förvisso är det bara jul en gång om året men tomten jobbar på, året om. På Lekoseum kan du besöka hans leksaksverkstad. Tomten använder maskiner och verktyg som tidigare funnits i BRIO:s fabriker.

Vill man vila en stund eller väntar på att barnen skall leka färdigt, kan man besöka vår BRIO-butik eller ta sig en fikapaus i vårt kafé.

Sedan starten 1984 har nästan en halv miljon barn och vuxna besökt BRIO Lekoseum – kom du också!

Har du varit på Lekoseum?
Lämna gärna en kommentar om vad du tyckte här.
Skulle du rekommendera Lekoseum?
eller

Ge din rekommendation genom att klicka på en tumme.

museum
JanFebMarAprMajJunJulAugSepOktNovDec

Den här aktiviteten är endast tillgänglig delar av året


Vad tycker du?

Lekoseum passar för barn i åldern:

Skriv ett omdöme

Välj ett betyg

Ändra / lägg till uppgifter?

Är det här ditt företag, eller är du arrangör av den här aktiviteten? Du kan själv ändra uppgifterna genom att begära behörighet för det. Du måste skapa ett konto och vara inloggad för att ta över aktiviteten.

Publicera dina aktiviteter eller evenemang kostnadsfritt på BarnSajten.

Läs mer här...

Registrera din aktivitet

Det är kostnadsfritt att registrera plats eller aktivitet.
Registrera nu

Bäst när du är medlem

Logga in eller skapa ett nytt konto (det är gratis) för att spara favoriter, deltaga i diskussioner och tävlingar och mycket annat.
Logga in

Bli medlem

© Kika & Fika | BarnSajten | 2003 - 2021 | Alla rättigheter förbehållna
eller

Logga in med dina uppgifter

eller    

Forgot your details?

eller

Create Account