Loading...

Kåbdalis skidliftar

Kåbdalis 501, 962 05 Jokkmokk, Lappland

Kåbdalis Skidliftar är ett skidområde med 1 stollift och 3 släpliftar som med 9 preparerade pister i varierande svårighetsgrad från grönt till svart och 4 offpistnedfarter med tuff skogsskidåkning, vilket gör Kåbdalis till skidåkarens favorit.

Pisterna, som är riktade åt söder och väster, är varierande i sin utformning med bl a naturliga grytor och krön. För nybörjaren finns ett flackt område på båda sidor knappliften att lära sig på. Avskild pulkabacke finns i anslutning till nybörjarbacken just intill Emils lada.

De mindre barnen orkar inte åka skidor hela tiden utan behöver variation. Nedan följer ett axplock av det barnen tycker är roligt här. Snön inbjuder i sig till massor av aktiviteter

Barnbacken
Knappliften är 160 meter lång. Nybörjaren lär sig snabbt ta sig upp. Barnbacken är flack och välpreparerad. Pulkabacken ligger granne med denna backe. Barn under 7 år åker gratis i hela systemet.

Åka i hela systemet
Backarna är i vissa delar för branta för att släppa ut en liten nybörjare i. Vi rekommenderar att föräldern åker bakom och säkrar med ett rep till dess barnet kan svänga och stanna säkert. Familjebacken är det givna alternativet när skidorna känns stadiga. Därefter skogsäventyr längs Sankt. Eriksgatan och vidare ner i Solsvängen

Pulkabacken
Populärt alternativ för de minsta.
Observera att det är strängt förbjudet och förenat med livsfara att åka på soppåse, pulka, snowracer mm i de vanliga skidbackarna vare sig dag eller kvällstid.

Emils lada
I anslutning till barnliften finns ett barnområde där ladan är en reträttplats där du kan värma dig

Snögropar
Finns det gott om. Här går det bra att mysa i solen, vila en stund och värma sig vid brasan (Ved finns att köpa i liftstugan). Groparna finns i norra kanten av familjebacken intill pulkabacken och barnliften; idealt för barnfamiljen.

Galenskap välkommen
För snowboard- eller fristyleåkaren finns det gott om hopp och vi erbjuder också ett parkområde med klippor och hopp i varierande storlek.

Det finns ett längdåkningsspår på 10 km som utgår 200 meter söder om Kåbdalis Hof, strax bortanför stolliften. Spåret tar dig in i storskogen och ut över öppna myrar, ett riktigt vackert spår

Har du varit på Kåbdalis skidliftar?
Lämna gärna en kommentar om vad du tyckte här.
Skulle du rekommendera Kåbdalis skidliftar?
eller

Ge din rekommendation genom att klicka på en tumme.

JanFebMarAprMajJunJulAugSepOktNovDec

Den här aktiviteten är endast tillgänglig delar av året


Vad tycker du?

Kåbdalis skidliftar passar för barn i åldern:

Skriv ett omdöme

Välj ett betyg
Helhetsintryck
Släpp bildfiler här

ELLER

Tillåtna filtyper: .jpg, .jpe, .jpeg, .gif, .png, .bmp, .ico
(Du kan ladda upp 10 filer)
Dra & släpp dina bilder för att ändra ordningsföljden

Ändra / lägg till uppgifter?

Är det här ditt företag, eller är du arrangör av den här aktiviteten? Du kan själv ändra uppgifterna genom att begära behörighet för det. Du måste skapa ett konto och vara inloggad för att ta över aktiviteten.

Publicera dina aktiviteter eller evenemang kostnadsfritt på BarnSajten.

Läs mer här...

Registrera din aktivitet

Det är kostnadsfritt att registrera plats eller aktivitet.
Registrera nu

Bäst när du är medlem

Logga in eller skapa ett nytt konto (det är gratis) för att spara favoriter, deltaga i diskussioner och tävlingar och mycket annat.
Logga in

Bli medlem

© Kika & Fika | BarnSajten | 2003 - 2022 | Alla rättigheter förbehållna
eller

Logga in med dina uppgifter

eller    

Forgot your details?

eller

Create Account