No Records Found

Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

Google Map Not Loaded

Sorry, unable to load Google Maps API.

 • High Chaparral

  High ChaparralHigh Chaparral

 • High Chaparral

  High ChaparralHigh Chaparral

 • High Chaparral

  High ChaparralHigh Chaparral

High Chaparral

High Chaparral, 330 31 Kulltorp, Småland

High Chaparral är en temapark med nästan riktiga vilda västern med cowboys, sheriffer, diligenser, ångbåt, guldvaskning m m. Här får hela familjen upplevelser, shower och äventyr som ni sent kommer att glömma och med karaktärer som t ex Lucky Luke och Zorro. Ni får också chansen att prova på allt ifrån hästridning, se äkta bisonoxar till att åka ånglok och hjulångare.

WILD WEST SHOW
Skjutglada gubbar, snabba hästar, slagskämpar och rejäla råsopar är alla med i vår fartfyllda Wild West Show kan ses på westernarenen, ni får en hejdunrade upplevelse som blir ett minne för livet.

OBS! Barn som är rädda för höga ljud bör använda öronproppar.

Upplevelser

NYBYGGAREN SVEN-ERIK
Sven-Erik Johanson är en finurlig och hjälpsam nybyggare som utvandrade tidigt från Sverige till den lilla staden High Chaparral. Varje dag bygger han ett hus tillsammans med barnen som besöker High Chaparral. Sven-Erik är även en listig affärsman och håller auktioner på Main Street. Där kan du som besökare göra fina fynd.

TÅGRESA
Visslan tjuter, det luktar bränt kol och ångan som pyser ut från loket lägger sig som ett tjockt lager dis över stationen. Under resan passerar landskapet förbi i en behaglig takt, du hälsar på de andra passagerarna och ser fram emot att få komma fram till Old Mexico. Men vänta nu. Vad händer? Varför stannar tåget här? Här finns ju ingen station? Paniken kommer krypande och du inser vad som håller på att hända. Det är banditer på spåret!

HJULÅNGARE
High Chaparrals hjulångare Natchez finner du vid Wild West Arena som ligger på torget bredvid River City Saloon, på vägen mot Old Mexico.

GULDVASKNING
Här finns det massa guld. De glimmande kornen må vara svåra att få tag i, men när du har lyckats en gång är du fast. Om du dessutom hittar tillräckligt mycket guld kan du byta in det mot en High-Chaparral-dollar.

DILIGENS
Diligensen började användas under mitten av 1700-talet i USA. Den stormade fram i en hastighet mellan sex och elva mil i timmen. Totalt kunde man åka upp till 200 mil om dagen.

FLER UPPLEVELSER
Titta på 800 kg tunga bisonoxar, hälsa på i miniatyrstaden Buffalo City eller besök Onkel Sams hus där ingenting är som det ska vara. Kika in i Smedjan, sitt ner en stund i kyrkan med bibliska tak- och väggmålningar, testa ponnyridning eller turridning. Passa på att föreviga ditt besök i Photo Studio, självklart i tidsenlig klädsel. Avrunda med en stund i Big Bengt Museum och fascineras över samlingen av gamla veteranbilar, motorcyklar, leksaker, tavlor och porslin.

JanFebMarAprMajJunJulAugSepOktNovDec

Den här aktiviteten är endast tillgänglig delar av året

 • Ja
 • Ja

Ingen har gett High Chaparral en tumme upp!
eller

Ge din rekommendation genom att klicka på en tumme.

Relaterade länkar, hitta fler tips...

Ändra / lägg till uppgifter?

Är det här ditt företag, eller är du arrangör av den här aktiviteten? Du kan själv ändra uppgifterna genom att begära behörighet för det. Du måste skapa ett konto och vara inloggad för att ta över aktiviteten.

Publicera dina aktiviteter eller evenemang kostnadsfritt på BarnSajten.

Läs mer här...
Vad tycker du?

High Chaparral passar för barn i åldern:

0 omdömen “High Chaparral”

Har du varit här? Vi vill gärna veta vad du tyckte

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Välj ett betyg


BarnSajten.se | 2003 - 2020
eller

Logga in med dina uppgifter

eller    

Forgot your details?

eller

Create Account