Loading...

Åre Björnen

Björnenvägen, 837 52 Åre, Jämtland

Åre Björnen är ett skidområde som ligger lite utanför Åre By men är sammanbyggt med Åres liftsystem och ingår i Åre Skipass. Åre Björnens egen skidanläggning har 10 liftar och ca 26 gröna, blå och röda pister . Om man så önskar, kan man ta skidbussen runt hela skidområdet från Duved i väster till Åre Björnen i öster.

Björnens målgrupp är barnfamiljer och som återspeglas i utbudet av backar och det är Åres största barnområde. Tyngdpunkten ligger på nybörjar- och barnbackar. Här kan barnen på egen hand utforska skidsystemet och om man vill ha mer utmanande backar ligger ju hela Åres skidsystem alldeles runt knuten.

Det finns många barnvänliga liftar och nedfarter att välja emellan och två stycken rullband. Pulkabacke, en grön barnpark, grillplatser, solläktare finns i barnområdet. Skidskolans samlingsplats ligger vid rullbanden).

Björnlandet - slalom med snälla björnar
I Björnlandet kan ni ha tokroligt på björnars vis. Det är en sagoskog där barnen på skidor möter hela tjocka björnsläkten på vintersemester.

Barnens egna after ski
Även nöjesutbudet i Björnen är anpassat för barnen. Här finns till exempel barnens after ski, komplett med underhållning och saft. Men föräldrar går inte lottlösa - det finns naturligtvis after ski även för vuxna!

Skidskolan
När du bor i Åre Björnen ska du inte missa att anmäla barnen till den populära skidskolan. Här kan de träffa jämnåriga kamrater och lära sig bli en glidare i pisterna. Samtidigt får ni föräldrar chans att utforska Åres backar på egen hand. Kort sagt så är Åre Björnen stället där både barn och nybörjare har en chans att utvecklas som skidåkare.

Har du varit på Åre Björnen?
Lämna gärna en kommentar om vad du tyckte här.
Skulle du rekommendera Åre Björnen?
eller

Ge din rekommendation genom att klicka på en tumme.

  JanFebMarAprMajJunJulAugSepOktNovDec

  Den här aktiviteten är endast tillgänglig delar av året


  Vad tycker du?

  Åre Björnen passar för barn i åldern:

  Skriv ett omdöme

  Välj ett betyg
  Helhetsintryck
  Släpp bildfiler här

  ELLER

  Tillåtna filtyper: .jpg, .jpe, .jpeg, .gif, .png, .bmp, .ico
  (Du kan ladda upp 10 filer)
  Dra & släpp dina bilder för att ändra ordningsföljden
  Loading...

  Ändra / lägg till uppgifter?

  Är det här ditt företag, eller är du arrangör av den här aktiviteten? Du kan själv ändra uppgifterna genom att begära behörighet för det. Du måste skapa ett konto och vara inloggad för att ta över aktiviteten.

  Publicera dina aktiviteter eller evenemang kostnadsfritt på BarnSajten.

  Läs mer här...

  Registrera din aktivitet

  Det är kostnadsfritt att registrera plats eller aktivitet.
  Registrera nu

  Bäst när du är medlem

  Logga in eller skapa ett nytt konto (det är gratis) för att spara favoriter, deltaga i diskussioner och tävlingar och mycket annat.
  Logga in

  Bli medlem

  © Kika & Fika | BarnSajten | 2003 - 2021 | Alla rättigheter förbehållna
  eller

  Logga in med dina uppgifter

  eller    

  Forgot your details?

  eller

  Create Account