No Records Found

Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

Google Map Not Loaded

Sorry, unable to load Google Maps API.

  • image-132

    rattviksbacken4

Rättviksbacken

Slalomvägen 36, 795 35 Rättvik, Blekinge

Rättviksbacken är den lilla familjebacken, 2 liftar och 6 nedfarter varav 3 med konstsnö, och med underbar utsikt över Siljan - i hjärtat av Dalarna! Med pisten nästan mitt i Rättvik, (utmed riksväg 70), bara 3 tim bilväg från Stockholm och ändå storskogen in på knuten, med längdskidspår och snöskoled.

För småbarnsfamiljer är det superpraktiskt i Rättviksbacken - med grillplats/utebord och liten pulkabacke intill den roliga barnbacken, helt nära servicehuset med värmestuga, mysig kafeteria med braskamin och skiduthyrningen med förvaringsskåp, där man kan lämna sin hyrda utrustning över natten. Härifrån ser man också de större barnen och tonåringarna åka i den roliga SnowParken med bl a en BigAirBag (gigantisk luftkudde), eller när nybörjaren passerar förbi i den långa, flacka ”nybörjarbacken”.

Rättviksbacken erbjuder skidskola v52, 1, 7, 8, 9 och 10 i olika grupper från 3 år och uppåt (även vuxen nybörjargrupp) och privatlektioner kan bokas efter ök.

All skidhyra är ”all inclusive” – dvs det går bra att under hyresperioden byta fritt mellan alpint, längd, twintips och snowboard.


Rättviksbacken är en av Dalarnas flackaste, men har ändå (tack vare det?) danat flera duktiga och internationella skidåkare ( inom alpint, freestyle, skicross och speedski). T ex världscupsåkarna Therèse Borssén och Anna Swenn Larsson , fristils-världsmästaren Kaj Zachrisson, speedski-junior-världsmästaren Erik Backlund. Det finns ett par varierande nedfarter – kombinerat gröna, blå, röda. Längst är norr-slingorna på ca 1500 m och utsikten över Siljan är överallt fantastisk!

Flera olika boendemöjligheter finns bokstavligen in på knuten (se hemsidan) och centrum är ett stenkast bort med restauranger, affärer, simhall, bowlinghall, isbana, bandyhall och t o m Dalarnas största nattklubb...

Barn 0-7 år har alltid gratis liftkort. För alla från 8 år och uppåt finns ett skidpakets-erbjudande på 300:-/dag för kombinerat liftkort och skidhyra. (Måste bokas och förskottsbetalas. Gäller ej lörd v8-lörd v9).
Sommartid pågår också aktiviteter i backen: paintballbana, camping, cafeteria med stort utbud som t ex buffé med gulaschsoppa och vedeldad bastu. Och framförallt: Skandinaviens första och enda parallella sommarrodelbana med 2 st 725 meter långa banor nedför slalombacken. En fartfylld upplevelse för den äventyrslystne likaväl som för familjer.

Besök gärna Rättviksbackens egen hemsida.

P.g.a. rådande omständigheter med Covid-19 kan öppettiderna vara inaktuella. Kontrollera aktuella öppettider på aktivitetens webbplats.

Ingen har gett Rättviksbacken en tumme upp!
eller

Ge din rekommendation genom att klicka på en tumme.

Relaterade länkar, hitta fler tips...

Ändra / lägg till uppgifter?

Är det här ditt företag, eller är du arrangör av den här aktiviteten? Du kan själv ändra uppgifterna genom att begära behörighet för det. Du måste skapa ett konto och vara inloggad för att ta över aktiviteten.

Publicera dina aktiviteter eller evenemang kostnadsfritt på BarnSajten.

Läs mer här...
Vad tycker du?

Rättviksbacken passar för barn i åldern:

Har du varit här? Vi vill gärna veta vad du tyckte

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Helhetsintryck:
Välj ett betyg
Barnvänlighet:
Välj ett betyg
Prisvärde:
Välj ett betyg
Släpp bildfiler här eller
Tillåtna filtyper: .jpg, .jpe, .jpeg, .gif, .png, .bmp, .ico
(You can upload 10 files)
Dra & släpp dina bilder för att ändra ordningsföljden


BarnSajten.se | 2003 - 2020
eller

Logga in med dina uppgifter

eller    

Forgot your details?

eller

Create Account