No Records Found

Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

Google Map Not Loaded

Sorry, unable to load Google Maps API.

Rättviks Sommarrodel

Rättviksbacken Slalomvägen 36, 79535 Rättvik, Dalarna

Med hänförande utsikt över Siljan, i hjärtat av Dalarna, så åker man nedför Rättviks skidbacke på hjulburna rodlar i Nordens enda parallella Sommarrodelbana. Rodeln dras av lift baklänges upp på en skena medan man njuter av utsikten och äventyret. På Tolvåsbergets topp börjar de 2 parallella 725 meter långa rodelbanorna. Farten ner bestämmer man själv och alla kan åka - själva eller tillsammans.

Att åka sommarrodel passar de flesta - man bestämmer själv om man vill åka fort eller långsamt. Små barn kan åka med vuxna på dubbelrodel och de fartglada kan tävla mot varandra i de 2 parallella banorna. Rodeln är bromsad i sig själv, dvs man trycker på spak för att få fart, så den kan aldrig "rusa iväg". Alla kan åka, dvs ta sig ner, men för att åka riktigt fort krävs lite träning och teknik.

Oömma kläder rekommenderas, för det är en robust utomhusaktivitet och helst bör man inte åka bar-ärmat och i shorts/kjol, för den som vill åka fort och testa gränserna åker lätt omkull i början, vilket inte är farligt, utan lika vanligt som att åka omkull då man åker utförsåkning och bara att sätta sig upp igen och åka vidare.

Sommarrodeln är öppen dagligen 1/6-1/9 kl 10-18 och då är det Drop-in! I maj och september kan man också åka, men då bara förbokade grupper - skolklasser, lägergrupper, svensexor, möhippor t ex.

Det finns även en paintballbana och vedeldad bastu, vilket måste förbokas. Perfekt för svensexor, möhippor och företagsevent att kombinera aktiviteterna. Catering kan också ordnas och transport i minubuss eller med traktorvagn för hela gruppen. För skolklasser finns helt paket utöver paintball och sommarrodel med övernattning i militärtält, tillgång till självhushållningskök alt. catering, andra aktiviteter som mångkampsbana, paddla kanot, vandra.

JanFebMarAprMajJunJulAugSepOktNovDec

Den här aktiviteten är endast tillgänglig delar av året

P.g.a. rådande omständigheter med Covid-19 kan öppettiderna vara inaktuella. Kontrollera aktuella öppettider på aktivitetens webbplats.
  • Ja

Ingen har gett Rättviks Sommarrodel en tumme upp!
eller

Ge din rekommendation genom att klicka på en tumme.

Relaterade länkar, hitta fler tips...

Ändra / lägg till uppgifter?

Är det här ditt företag, eller är du arrangör av den här aktiviteten? Du kan själv ändra uppgifterna genom att begära behörighet för det. Du måste skapa ett konto och vara inloggad för att ta över aktiviteten.

Publicera dina aktiviteter eller evenemang kostnadsfritt på BarnSajten.

Läs mer här...
Vad tycker du?

Rättviks Sommarrodel passar för barn i åldern:

Har du varit här? Vi vill gärna veta vad du tyckte

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Helhetsintryck:
Välj ett betyg
Barnvänlighet:
Välj ett betyg
Prisvärde:
Välj ett betyg
Släpp bildfiler här eller
Tillåtna filtyper: .jpg, .jpe, .jpeg, .gif, .png, .bmp, .ico
(You can upload 10 files)
Dra & släpp dina bilder för att ändra ordningsföljden

BarnSajten.se | 2003 - 2020
eller

Logga in med dina uppgifter

eller    

Forgot your details?

eller

Create Account