Loading...

Rättviks Sommarrodel

Rättviksbacken Slalomvägen 36, 79535 Rättvik, Dalarna

Med hänförande utsikt över Siljan, i hjärtat av Dalarna, så åker man nedför Rättviks skidbacke på hjulburna rodlar i Nordens enda parallella Sommarrodelbana. Rodeln dras av lift baklänges upp på en skena medan man njuter av utsikten och äventyret. På Tolvåsbergets topp börjar de 2 parallella 725 meter långa rodelbanorna. Farten ner bestämmer man själv och alla kan åka - själva eller tillsammans.

Att åka sommarrodel passar de flesta - man bestämmer själv om man vill åka fort eller långsamt. Små barn kan åka med vuxna på dubbelrodel och de fartglada kan tävla mot varandra i de 2 parallella banorna. Rodeln är bromsad i sig själv, dvs man trycker på spak för att få fart, så den kan aldrig "rusa iväg". Alla kan åka, dvs ta sig ner, men för att åka riktigt fort krävs lite träning och teknik.

Oömma kläder rekommenderas, för det är en robust utomhusaktivitet och helst bör man inte åka bar-ärmat och i shorts/kjol, för den som vill åka fort och testa gränserna åker lätt omkull i början, vilket inte är farligt, utan lika vanligt som att åka omkull då man åker utförsåkning och bara att sätta sig upp igen och åka vidare.

Sommarrodeln är öppen dagligen 1/6-1/9 kl 10-18 och då är det Drop-in! I maj och september kan man också åka, men då bara förbokade grupper - skolklasser, lägergrupper, svensexor, möhippor t ex.

Det finns även en paintballbana och vedeldad bastu, vilket måste förbokas. Perfekt för svensexor, möhippor och företagsevent att kombinera aktiviteterna. Catering kan också ordnas och transport i minubuss eller med traktorvagn för hela gruppen. För skolklasser finns helt paket utöver paintball och sommarrodel med övernattning i militärtält, tillgång till självhushållningskök alt. catering, andra aktiviteter som mångkampsbana, paddla kanot, vandra.

Har du varit på Rättviks Sommarrodel?
Lämna gärna en kommentar om vad du tyckte här.
Skulle du rekommendera Rättviks Sommarrodel?
eller

Ge din rekommendation genom att klicka på en tumme.

JanFebMarAprMajJunJulAugSepOktNovDec

Den här aktiviteten är endast tillgänglig delar av året


Vad tycker du?

Rättviks Sommarrodel passar för barn i åldern:

Skriv ett omdöme

Välj ett betyg

Ändra / lägg till uppgifter?

Är det här ditt företag, eller är du arrangör av den här aktiviteten? Du kan själv ändra uppgifterna genom att begära behörighet för det. Du måste skapa ett konto och vara inloggad för att ta över aktiviteten.

Publicera dina aktiviteter eller evenemang kostnadsfritt på BarnSajten.

Läs mer här...

Registrera din aktivitet

Det är kostnadsfritt att registrera plats eller aktivitet.
Registrera nu

Bäst när du är medlem

Logga in eller skapa ett nytt konto (det är gratis) för att spara favoriter, deltaga i diskussioner och tävlingar och mycket annat.
Logga in

Bli medlem

© Kika & Fika | BarnSajten | 2003 - 2021 | Alla rättigheter förbehållna
eller

Logga in med dina uppgifter

eller    

Forgot your details?

eller

Create Account