Loading...

Idre Fjäll

Gränjesvålen, 790 91 Idre, Dalarna

Idre Fjäll är en av sveriges större skidanläggningr med 27 liftar varav 3 med rullband och ca 40 nedfarter från grönt till svart. Oavsett väderstreck finns det bra förhållanden för barnens skidåkning på fjället. Bredvid de svarta backarna finns det både röda, blå och gröna backar.

Här hittar du skidåkning i fyra väderstreck. Det betyder att du alltid kan vara på sol- eller läsidan och att du alltid har många backar att välja på och trots att systemet är stort slipper du skidåkning på transportsträckor.

Idre Fjäll är anläggningen med ett extra gott öga till barnen. Här är det mesta anpassat för små skidåkare med benen laddade av nyfikenhet och upptäckarglädje.

På fjället finns det flera specialutformade barnområden med lätt lutning, rullband och knappliftar som går riktigt sakta. Där kan du som förälder hjälpa barnen i sina första försök i skidbacken och efter ett tag kan de själva ta liften upp. Vid liftarna finns det personal som hjälper till när det behövs.

Askes Skidområde är ett nytt skidlekområde för små och stora barn med rullband och slalombanor som på ett pedagogiskt sätt inspirerar barnen att svänga och bromsa

Barnens egna äventyrsland på Idre Fjäll heter Askestigen. Vid början hälsas du välkommen av renen Aske och där börjar äventyret. Med skidor eller snowboard under fötterna åker du genom skogen och träffar bland annat Egal örn och andra av Askes vänner. Skidfärden går över broar och det gäller att hålla tungan rätt i mun när stigen svänger skarpt. Och du, åk sakta så du inte missar något kul.

Idre Fjälls snowpark finns häftiga hopp och långa räcken. I parken finns det fyra linjer från grön till svart, något för alla jibbers. Här kan åkare på alla nivåer få utlopp för sitt lystmäte bland hopp, rails, boxar och annat kul. Parkområdet har fyra linjer i samma svårighetsnivåer som de andra backarna; grön, blå, röd och svart.

För längdskidåkarna finns 12 olika spår att välja mellan.

Har du varit på Idre Fjäll?
Lämna gärna en kommentar om vad du tyckte här.
Skulle du rekommendera Idre Fjäll?
eller

Ge din rekommendation genom att klicka på en tumme.


  P.g.a. rådande omständigheter med Covid-19 kan öppettider eller tillgänglighet vara inaktuella. Kontrollera aktuell tillgänglighet på aktivitetens webbplats.
  Vad tycker du?

  Idre Fjäll passar för barn i åldern:

  Skriv ett omdöme

  Välj ett betyg
  Helhetsintryck
  Välj ett betyg
  Barnvänlighet
  Välj ett betyg
  Prisvärde
  Släpp bildfiler här

  ELLER

  Tillåtna filtyper: .jpg, .jpe, .jpeg, .gif, .png, .bmp, .ico
  (Du kan ladda upp 10 filer)
  Dra & släpp dina bilder för att ändra ordningsföljden

  Relaterade länkar, hitta fler tips...

  Loading...

  Ändra / lägg till uppgifter?

  Är det här ditt företag, eller är du arrangör av den här aktiviteten? Du kan själv ändra uppgifterna genom att begära behörighet för det. Du måste skapa ett konto och vara inloggad för att ta över aktiviteten.

  Publicera dina aktiviteter eller evenemang kostnadsfritt på BarnSajten.

  Läs mer här...

  Registrera din aktivitet

  Det är kostnadsfritt att registrera plats eller aktivitet.
  Registrera nu

  Bäst när du är medlem

  Logga in eller skapa ett nytt konto (det är gratis) för att spara favoriter, deltaga i diskussioner och tävlingar och mycket annat.
  Logga in

  Bli medlem

  © Kika & Fika | BarnSajten | 2003 - 2021 | Alla rättigheter förbehållna
  eller

  Logga in med dina uppgifter

  eller    

  Forgot your details?

  eller

  Create Account