• astrid-lindgrens-varld-1astrid-lindgrens-varld-1
  • astrid-lindgrens-varld-2astrid-lindgrens-varld-2
  • astrid-lindgrens-varld-3astrid-lindgrens-varld-3

Aktivitet Category: NöjesparkerAktivitet Tags: Barnsemester, Emil i Lönneberga, Pippi Långstrump, Småland, och VimmerbyAstrid Lindgrens Värld

Astrid Lindgrens Värld är en spännande resa för såväl barn som för föräldrar. Här upplever ni de miljöer som alla är mer eller mindre bekanta med och sett på. Katthult med Emil rusande runt hörnet och med pappa Anton tätt i hälarna. Det är bara att hålla tummarna för att Emil hinner haspa igen dörren till snickerboa från insidan, innan Anton hinner ikapp.

Det finns tre olika scener att välja mellan, Stora scenen, Lilla schenen och Dockteaterscenen. I de här levande miljöerna spelas det varje dag upp teaterstycken med scener som också är hämtade från böckerna.

Det kan vara en stor upplevelse för en liten tjej eller kille att stå mitt i händelsernas centrum, med sina favoritfigurer så nära att det går att röra vid dem. Det får barnen vara med om här i Astrid Lindgrens Värld. Om de vill kan de själva vara med och leka, för det är samspelet mellan publik och skådespelare som är själva tanken med improviserad teater. Skådespelarna spelar sina roller, runt omkring och mitt bland publiken.

Astrid Lindgrens Värld är inte en utan många världar som samlats på ett ställe. Under en vandring runtom i parken passerar man välkända platser som Körsbärs- och Törnrosdalen. Inte långt därifrån, men i en helt annan värld, ligger Mattisborgen. Fortsätt en bit till och vips, där är Villa Villekulla. Dessförinnan har ni säkert stannat till vid Karlssons tak och i Katthult

Efter föreställningarna kan alla barn hoppa in och leka med Pippi, Ronja, Karlsson eller de andra. Vissa av figurerna håller sig i sina miljöer, andra vandrar runt i parken. Allt kan hända.

I parken finns också miljöer som inte är befolkade med några sagofigurer, exempelvis ”Inte-stöta-marken-banan”, där barnen själva kan få fantisera fram vem eller hur de vill vara.

Övernattning
Pippi bor alldeles ensam i det stora gula huset som kallas Villa Villekulla och Emil kryper till kojs i sin säng i Katthult. Våra långväga gäster har också en plats att sova över på. Inte långt från parken har vi byggt en trivsam liten stugby och en lika trivsam campingplats. Stugbyn och campingen ligger i skogsbrynet bara 250 meter från entrén.

Läsarbetyg
[Totalt antal: 0 Snittbetyg: 0]
Prisvärde
0
Barnvänligt
0
Bemötande
0
Renlighet
0
Medelbetyg
  Loading, please wait yasr-loader


Öppettider 2016
Försäsong, 20 maj - 16 juni 10.00 - 17.00
Huvudsäsong, 17 juni - 28 augusti 10.00 - 18.00

Helgöppet i september
Fredag - söndag 10:00 - 17:00
2-4, 9-11, 16-18 & 23 -25 september

Lekparksöppet i september
Måndag - torsdag. Fri entré.
29 augusti - 1 september, 5-8, 12-15 & 19-22 september - 10:00 - 15:00

Höstlovsöppet i Astrid Lindgrens Värld
29 oktober - 6 november - 10:00 - 17:00
3 - 4 november kvällsöppet - 10:00 - 19:00

Kategori: Nöjesparker
Restaurang / Café: Ja
Utomhus: Ja

Astrid Lindgrens Värld
Lundgatan
598 85 Vimmerby

Har du varit här? Vi vill veta vad du tyckte!

1 Omdöme på "Astrid Lindgrens Värld"

avatar
Foto och bildfiler
 
 
 

Anonym
Gäst
Anonym
18 september, 2009 11:05
Helhetsintryck:
5
rating iconrating iconrating iconrating iconrating icon

Vi var här sommaren 2006, barnen var ganska små, knappt 1 och 5 år och det var givetvis vår 5 åriga dotter som hade störst glädje av det. Men även vi föräldrar åkte hem, övertygade om att det var det bästa barnstället vi varit på. Skall antagligen dit i sommar igen 🙂

wpDiscuz

No Records Found

Sorry, no record were found. Please adjust your search criteria and try again.

Google Map Not Loaded

Sorry, unable to load Google Maps API.

  • No listings found which match your selection.