Sommarland

Oavsett om du bor i närheten eller är på semester med familjen så är alltid Sveriges sommarland uppskattade besöksmål för barnfamiljen.
I Sverige har vi många populära sommarland där kanske Skara sommarland står i spjutspets men med andra populära sommarland tätt därefter, Tosselilla, Halmstad äventyrsland och Furuviksparken som exempel.

På BarnSajten.se har vi även valt att lägga andra sommarattraktioner för barn och barnfamiljer som Astrid Lindgrens Värld och High Chaparral under kategorin sommarland. Och varför inte kolla in våra stora tivoli eller nöjesfält som vi har i bland annat Stockholm och Göteborg i form av Gröna Lund och Liseberg.

Tosselilla

Sommarland i Skåne

Tosselilla är nog det sommarland som flest tänker på i Skåne. Här hittar du massor med äventyr för barn i alla åldrar. På Tosselilla finns det ett stort badland med massor av vattenrutschkanor, bassänger och andra vattenleksaker. Det finns flera olika lekplatser och klätterställningar och i motorlandet hittar du bland annat GoCart. Alla karuseller i nöjesfältet på Tosselilla ingår i entréavgiften så du kan åka hur många gånger du vill. Läs mer om Tosselilla.

Skara sommarland

Sommarlandens sommarland

Skara sommarland - ett av Sveriges största och mest välbesökta sommarland är Skara Sommarland i Västergötland. Ett gigantiskt vattenland följs upp av både nöjesfält med tivoli och motorpark med flera olika bensindrivna aktiviteter. Tranan är skaras unika berg och dalbana som tar dig på en helt unik flygtur och är en av alla de åkattraktioner som du kan roa dig med efter du betalt entrén och gått in på sommarlandet. Läs mer om Skara Sommarland.

Astrid Lindgrens Värld

Astrid Lindgrens Värld

Möt Astrid Lindgrens figurer på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby, Pippi Långstrump, Emil, Madicken för att nämna några.

High Chaparral

High Chaparral

High Chaparral får du en upplevelse du sent kommer att glömma! Besök Vilda Västern och res tillbaka till 1800-talet.

Kneippbyn

Kneippbyn

I Kneippbyn hittar du riktiga Villa Villekulla med Pippi och hennes vänner dessutom även sommarland, vattenland och mycket annat.

Furuviksparken

Furuviksparken

Har du sett Wild Kids på TV? Då har du också sett en del av Furuviksparken. Nu även med poolområde och tivoli.

Andra sommarland i Sverige

Givetvis finns det en hel del andra sommarland i flera andra landskap i Sverige som kan vara värda ett besök.

Furuviksparken

Äventyrsland

Daftö Resort

Leksand Sommarland

Sagostigen

Barnens Gård

Sagolandet Tomteland

 

Alltmer karuseller på sommarlanden

DISKUTERA | Vad tycker era barn är roligast på ett sommarland? Karuseller, vattenland, motorpark eller något annat?

Vilket sommarland är bäst?

DISKUTERA | Det finns ju en del sommarland i Sverige att välja på om man är beredd att åka lite. Men vilket sommarland tycker ni är mest värt att åka till, och varför?

Hitta fler nöjesparker

Alla sommarland finns registrerade i kategorin nöjesparker men det finns många nöjesparker som inte visas här under sommarland.

Hitta fler roliga aktiviteter för barn och familjer under kategorin Nöjesparker här på BarnSajten.se. Vi listar tivoli, sommarland, vattenland eller badland och andra roliga nöjesparker väl värda ett besök med famliljen.

Arrangör av barnaktivitet?

På BarnSajten är det helt kostnadsfritt att visa din aktivitet eller evenemang för barnfamiljer.

Administrera din sida här
Fixa bästa barnkalaset

Dags för barnkalas igen? Kolla in sidan för barnkalas med alla tips för barnkalas hemma eller borta.

Tips för barnkalaset