Aktiviteter för barn

Aktiviteter för barn

Vill ni hitta på något roligt med barnen i veckan? Planerar ni semestern till sommaren eller utflykten till helgen. BarnSajten har fyllt på nästan 1000 aktiviteter i Sverige för barn och familjer och samlat allt under "Aktiviteter för barn". Ta del av andras upplevelser och dela med dig av dina egna. Givetvis är allt gratis och helt tillgängligt för dig.

Vi tipsar bland annat om mysiga utflyktsmål för hela familjen, Sveriges alla sommarland och badland, djurparker, lekland och alla andra tänkbara aktiviteter för barn eller hela barnfamiljen.

Har du tips på roliga aktiviteter för barn så tar vi tacksamt emot dem. Tipsa gärna om aktiviteter för barn i Malmö, aktiviteter för barn i Stockholm eller aktiviteter för barn i Göteborg, men även i andra delar av Sverige. Vi listar allt som är roligt för barn som djurparker, lekland, sommarland, teater eller danskurser.

Hitta något att göra för barn

 • Häng med på Monsterklubbens (Sundbyberg) påsklov !

  Påsklov med Monsterklubben! Den 16–20 april - Drop in mellan kl 13–16 Det blir ett busigt lov med Monsterklubben. Vi kör äggjakt i parken, gör pop-up på Hallonbergens bibliotek och designar berättande mönster med inspiration från naturen – häng med! Äggjakt i parken Onsdag 16 april kl.13–16

 • 24 % av landets 0-4 åringar färdas osäkert i bilen

  Trots att bakåtvänt åkande är det absolut säkraste färdsättet för små barn sitter nästan en fjärdel av Sveriges alla 0-4 åringar fel i bilen. Framåtvänt istället för bakåtvänt. Det visar Volvia Försäkringars rikstäckande undersökning om barnsäkerhet i bil. Där är det även tydligt att det är barn i åldern 3-4 år som i störst utsträckning färdas osäkert.

 • Utställningen MiniDino öppnar med barnens favoriter på Naturhistoriska riksmuseet.

  Den 14 april välkomnar Naturhistoriska riksmuseet besökarna till nya utställningen MiniDino. Utställningen där alla små dinofantaster kan kan hälsa på favoriter som vår sovande Psittacosaurus, mäta fotspår och leka forskare!

 • Den stora påskäggsjakten

  Tjolöholms Slott presenterar i år ett helt nytt påskevenemang: ”Den stora påskäggsjakten”, en rolig utomhusaktivitet för hela familjen. Påskäggsjakten äger rum i naturen kring slottet på påskafton, påskdagen och annandag påsk kl 11-13. Den är inspirerad av den populära brittiska traditionen ”Easter Bunny Hunts”, som årligen lockar massor av besökare till brittiska slott.

 • Astrid Lindgrens Värld håller helgöppet i september

  Under hela september håller Astrid Lindgrens Värld öppet fredag-söndag. På plats är Pippi och hennes vänner, Emil och hans familj samt flera andra karraktärer.

 • Kompisfamiljer skapar nytt besöksmål på Gotland

  En av sommarens stora snackisar är vad som händer i Burgsviks hamn på Gotland. Här skapar fyra familjer, åtta vuxna och tio barn, ett nytt familje-besöksmål i ett gammalt hamnmagasin vid namn Guldkaggen. Verksamheten kommer att bestå av restaurang, café, barer och vattenaktiviteter.

 • Club Med - när barnen får bestämma! Club Med bjuder på kampanjpriser inför sommarsemestern

  Nu är det hög tid att boka sommarsemestern. Club Med är det perfekta för den aktiva familjen. Alla Club Med resorter har en uppsjö av aktiviteter för alla men vi har plockat fram några förslag som är perfekta om barnen får bestämma. Dessutom har Club Med kampanjpriser på sommarens resmål. En familj kan spara upp till 11 000 kronor om man bokar före den 27 mars.

 • Svenska Simförbundet förtydligar kunskapskraven för simning

  I läroplanen för grundskolan, Lgr 11, finns simning med som ett kunskapskrav för årskurs 6 i ämnet Idrott och hälsa. Det framgår att elever i årskurs 6 ska kunna simma 200 meter för att bli godkända i ämnet. Följande står att läsa: eleven kan simma 200 meter varav 50 meter i ryggläge.

 • Lejonungar på Kolmården har fått småsyskon

  Nu har lejonungarna Angus, Anton och Alice som föddes på Kolmården den 10 september fått småsyskon. Den 28 oktober utökades nämligen lejonflocken med de tre lejonungarna Bim, Baltazar och Belinda. Alla sex lejonungarna leker och busar med varandra en stund varje dag.

Fråga, tipsa, varna i forumet

Visa alla poster i forumet | Starta en ny post i forumet

Arrangör av barnaktivitet?

På BarnSajten är det helt kostnadsfritt att visa din aktivitet eller evenemang för barnfamiljer.
Lägg till aktiviteter eller evenemang här

Vinterkläder för barn, butikerna på webben

Overaller, jackor eller byxor. Här fyndar du på nätet.

Regnkläder för barn, köp online

Butikerna som säljer regnställ och stövlar till barn på nätet.

COPYRIGHT © 2003-2014 | BarnSajten.se | Modess Web & Design
Modess Web & Design