Aktiviteter för barn

Aktiviteter för barn

Vill ni hitta på något roligt med barnen i veckan? Planerar ni semestern till sommaren eller utflykten till helgen. BarnSajten har fyllt på nästan 1000 aktiviteter i Sverige för barn och familjer och samlat allt under "Aktiviteter för barn". Ta del av andras upplevelser och dela med dig av dina egna. Givetvis är allt gratis och helt tillgängligt för dig.

Vi tipsar bland annat om mysiga utflyktsmål för hela familjen, Sveriges alla sommarland och badland, djurparker, lekland och alla andra tänkbara aktiviteter för barn eller hela barnfamiljen.

Har du tips på roliga aktiviteter för barn så tar vi tacksamt emot dem. Tipsa gärna om aktiviteter för barn i Malmö, aktiviteter för barn i Stockholm eller aktiviteter för barn i Göteborg, men även i andra delar av Sverige. Vi listar allt som är roligt för barn som djurparker, lekland, sommarland, teater eller danskurser.

Hitta något att göra för barn

 • Tävla med 100 åringen!

  Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann med Robert Gustafsson i huvudrollen är jättesuccén som lockade över 1,5 miljoner besökare till biograferna och vann BIO PUBLIKENS PRIS vid Guldbaggegalan 2014. Filmen är baserad på Jonas Jonassons internationella boksuccé och har regisserats av Felix Herngren.

 • SkiStar Åre: Skutskjutet lockar startande i alla åldrar

  Med cirka två veckor kvar av vintersäsongen avlöser de stora eventen varandra. Närmast på tur står Skutskjutet som lockar många återkommande gäster. Alla kan delta och det brukar bli en riktig folkfest med aktiviteter i målområdet och stor afterski på Åre torg.

 • Trillingar i Grönklitt - Björnungesläpp lördag 26 april kl 11.00

  Årets Björnmamma i Björnparken är vår nya björnhona Mette som den 13 januari fick björnungar. Av pipen kunde vi höra att det rörde sig om fler ungar än en. Ganska länge trodde vi att det bara var två stycken men när de var några veckor gamla fick vi se att det var tre stycken.

 • Cirkus Imago bjuder in till familjefest

  CIRKUS IMAGO BJUDER IN TILL FAMILJEFEST Fredagen den 30 maj förvandlar vi Ystad till en Cirkus Imagovärld med lek, rörelse och vänskap. En härlig dag för hela familjen som bland annat bjuder på show med artister, fysiska prova-på aktiviteter, Imago-loppet och filminspelning. Pittoreska Ystad med sina små gränder och öppna torg ger Cirkus Imago den perfekta inramningen till en myllrande familjefest. Festen är tänkt att blir ett årligt återkommande event med start 2014.

 • Fokus på underhållning, mat, tillgänglighet och barnfamiljer

  Gröna Lunds säsong 2014 kommer att präglas av musik med 57 konserter inbokade på Stora och Lilla Scen med alltifrån utländska världsstjärnor som ZZ Top till svenska favoriter som Laleh. Dessutom satsas över 20 miljoner kronor på förbättringar i tivolimiljön, nya matupplevelser, ökad tillgänglighet för rullstolsburna gäster och omtanke om barnfamiljer.

 • Nya Stadsbiblioteket Göteborg satsar på barn och unga

  – Vi bygger ut för barn och unga. Och skapar nya mötesplatser,säger bibliotekschef Christina Persson. I det nya Stadsbiblioteket Göteborg är barn- och ungdomsavdelningarna dubbelt så stora. Här finns också nya scener för arrangemang, många fler läsplatser och 3000 nybyggda kvadratmeter att läsa, lyssna, prata och mötas på. Den 23 april invigs Stadsbiblioteket efter att ha varit stängt i två år för om- och tillbyggnad.

 • Idrottens dag i Hagaparken arrangeras på nytt

  Söndagen den 7 september blir det idrottsfest för barn- och ungdomar när Idrottens dag kommer till Hagaparken. I fjol tog sig runt 12 000 besökare till parken i Stockholm för premiären av Prins Daniels lopp och för att prova på några av de 30 idrotter som fanns att välja på. Arrangörer är Riksidrottsförbundet, Stockholms stad, Solna stad, Stockholms idrottsförbund, Kungl. Hovstaterna och Solna Idrottsföreningars Samorganisation. 

 • 24 % av landets 0-4 åringar färdas osäkert i bilen

  Trots att bakåtvänt åkande är det absolut säkraste färdsättet för små barn sitter nästan en fjärdel av Sveriges alla 0-4 åringar fel i bilen. Framåtvänt istället för bakåtvänt. Det visar Volvia Försäkringars rikstäckande undersökning om barnsäkerhet i bil. Där är det även tydligt att det är barn i åldern 3-4 år som i störst utsträckning färdas osäkert.

 • Utställningen MiniDino öppnar med barnens favoriter på Naturhistoriska riksmuseet.

  Den 14 april välkomnar Naturhistoriska riksmuseet besökarna till nya utställningen MiniDino. Utställningen där alla små dinofantaster kan kan hälsa på favoriter som vår sovande Psittacosaurus, mäta fotspår och leka forskare!

 • Astrid Lindgrens Värld håller helgöppet i september

  Under hela september håller Astrid Lindgrens Värld öppet fredag-söndag. På plats är Pippi och hennes vänner, Emil och hans familj samt flera andra karraktärer.

 • Kompisfamiljer skapar nytt besöksmål på Gotland

  En av sommarens stora snackisar är vad som händer i Burgsviks hamn på Gotland. Här skapar fyra familjer, åtta vuxna och tio barn, ett nytt familje-besöksmål i ett gammalt hamnmagasin vid namn Guldkaggen. Verksamheten kommer att bestå av restaurang, café, barer och vattenaktiviteter.

 • Club Med - när barnen får bestämma! Club Med bjuder på kampanjpriser inför sommarsemestern

  Nu är det hög tid att boka sommarsemestern. Club Med är det perfekta för den aktiva familjen. Alla Club Med resorter har en uppsjö av aktiviteter för alla men vi har plockat fram några förslag som är perfekta om barnen får bestämma. Dessutom har Club Med kampanjpriser på sommarens resmål. En familj kan spara upp till 11 000 kronor om man bokar före den 27 mars.

 • Svenska Simförbundet förtydligar kunskapskraven för simning

  I läroplanen för grundskolan, Lgr 11, finns simning med som ett kunskapskrav för årskurs 6 i ämnet Idrott och hälsa. Det framgår att elever i årskurs 6 ska kunna simma 200 meter för att bli godkända i ämnet. Följande står att läsa: eleven kan simma 200 meter varav 50 meter i ryggläge.

 • Lejonungar på Kolmården har fått småsyskon

  Nu har lejonungarna Angus, Anton och Alice som föddes på Kolmården den 10 september fått småsyskon. Den 28 oktober utökades nämligen lejonflocken med de tre lejonungarna Bim, Baltazar och Belinda. Alla sex lejonungarna leker och busar med varandra en stund varje dag.

Fråga, tipsa, varna i forumet

Visa alla poster i forumet | Starta en ny post i forumet

Arrangör av barnaktivitet?

På BarnSajten är det helt kostnadsfritt att visa din aktivitet eller evenemang för barnfamiljer.
Lägg till aktiviteter eller evenemang här

Vinterkläder för barn, butikerna på webben

Overaller, jackor eller byxor. Här fyndar du på nätet.

Regnkläder för barn, köp online

Butikerna som säljer regnställ och stövlar till barn på nätet.

COPYRIGHT © 2003-2014 | BarnSajten.se | Modess Web & Design
Modess Web & Design